OM KENNEL YOUNGSTEPS

Om . . . 

Kennel Youngsteps


Välkommen till en liten presentation av vår kennel.

"Vi" är Hillevi & Kalle Andersson.

Kennel Youngsteps är en mindre kennel som föder upp dvärgschnauzer, svart/silver i hemmiljö. Kenneln ligger i en liten by på landet som heter Elofstorp, cirka en mil från Alvesta tätort. Här finns tillgång till stora ytor av gräsmatta men också stora fält att träna eller leka på. Våra hundar får mycket promenerad i skog och mark då även det finns i omgivningarna där vi bor. Aktivitet och träning i gemenskap med hund är fantastiskt härligt och stimulerande, tycker vi. Vår hundflock består av dvärgschnauzrar, både hanar och tikar och två chinese crested dog (kinesisk nakenhund), en hane och en tik (powderpuff). Hundarna finns presenterade var för sig här på hemsidan. Mer läsning: "Hundarna".


Jag är utbildad hundinstruktör, klickerinstruktör och jobbar också som mentor vid utbildning av terapihundsteam. Kalle har gått flertalet utbildningar då hans stora intresseområde är pälsvård och trimning.

Detta är kunskaper som vi förstås delar med oss av till våra valpköpare.

En valp från oss och vår kennel vill vi ska vara en härlig och positiv familjemedlem som med sin nya familj ska få följa med på olika aktiviteter i vardagen. Vi hoppas att du/ni som valpköpare också tycker det är trevligt att hänga med på olika kennelaktiviteter.

Som ägare till en dvärgschnauzer måste man också tycka om pälsvård och dvärgschnauzern ska regelbundet trimmas (utöver den vardagliga vården).  Vi erbjuder våra valpköpare hjälp med trimningen. Mer läsning: Pälsvård & Trimning


En valp från oss:


 • har vuxit upp tillsammans med oss och de övriga hundarna i flocken


 • har varit med och successivt fått vänja sig vid en vardaglig miljö både inom- och utomhus.


 • har fått "egentid" och uppmärksamhet.


 • har fått träning i "hantering" genom
 • vardaglig skötsel, kloklippning, borstning/kamning av päls och maskinklippning.


 • har fått träning att vara (stå) på trimbord, vilket den kommer att göra många gånger under sitt liv.


Vår förväntan av dig/er som valpköpare är:


 • att du/ni inte lämnar hunden ensam mer än maximalt 4 timmar åt gången, som vuxen hund. Undersök gärna möjligheterna att anlita ett hunddagis. Valpen lämnas inte ensam utan måste successivt få vänja sig.


 • att du/ni ser till att hunden får trevlig stimulans i vardagen. En bra balans mellan aktivitet och vila. Dvärgschnauzern är en aktiv ras och kan hänga med på "allt" oavsett om det är agility, lydnad, spår, utställning eller härliga promenader i skog och mark.


 • att du/ni sköter päls och trimning enligt rekommendation.


Bra att veta:


 • Dvärgschnauzern har lätt för "skall" (att skälla). Det beror på att deras roll förr i tiden var att finnas på gården och signalera/varna om ev. faror och hot och på så sätt uppmärksamma övrigt gårdsfolk.

 

 • Vår önskan är att valparna från oss deltar på ett MH-test(mentalhundsbeskrivning) när de är minst 1 år gammal alternativt BPH (Beteende- och personighetsbeskrivning). Vi försöker samla ihop valparna när det blir aktuellt.


 • Vår önskan är också att valpen ögonlyses någon gång i vuxen ålder.Så... om du/ni går i valpköpartankar är du/ni välkomna att ta kontakt. 

Vi vill träffa dig/er genom personligt besök.

Det innebär att inga valpar säljs över telefon eller internet.

Vi finns för råd och stöd hela hundens liv.

                                                                                                           

 

                                                                                Hille & Kalle
.Här bor vi

Det bästa som finns "att få sträcka ut över fälten"

I högt gräs kan man gömma sig och sedan leka "bus och tafatt"

Copyright HilleZ Hundar 2013 © All Rights Reserved