MYRA

M y r a

utbildad terapihund

Fina Myra

stamtavla

Besöks- och terapihund

AMORRAS PRINCESA BUENA VENTURA

SE39748/2011

dvärgschnauzer, tik - svart/silver


Fader: SE V-10 NORD JV -07 NO V-08 NORD UCH C.I.B LV CH Chottans El Principe S11373/2007 (Theo)

Moder: Chottans Million Dollar Baby S28330/2009 (Lilla My)


Ägare: Hillevi Andersson

Född

2011-05-19Är det någon som vill komma och leka?


LITE FAKTA

Lilla My som är mor till Myra, träffade jag för första gången, med matte Bisse på SSPK:s läger augusti 2009. Då var Lilla My själv valp, helt underbar. Lilla My har jag därefter fått möjlighet att följa och träffa flera gånger därefter. Nu ett par år senare har jag förmånen att ha en tikvalp efter Lilla My, som vi kallar för Myra, nu 6 år gammal.

Myra friar till alla människor hon träffar. Hon vill hälsa på alla och räknar kallt med att alla även vill hälsa på henne. Hon är frimodig, full av energi, nyfiken, uthållig, stabil och förstås ooootroligt söt.


ENERGIKNIPPE - DET ÄR MYRA...

... men en fantastiskt rolig liten tik att träna och vara aktiv med. Hon är snabbtänkt, kreativ och rustad med en stor portion uthållighet. Håller sig alltid framme så att hon inte missar något.

Helt enkelt alldeles underbar.

Med sin uthållighet att pröva, och pröva igen tills det lyckas gör att hon idag kan en hel del olika övningar.


Från praktik till examen -

Myra är nu licensierad terapihund

Myra har varit en fantastik "elev" att utbilda. Det finns inget som Myra inte tycker om att göra. Hon är positiv och full av energi men har också en förmåga att vara "passiv" när situationen kräver det. Hon skapar en närhet till den/de personer hon "arbetar" med som är väldigt påtaglig. Det är svårt att inte älska den här underbara lilla hunden. Hon älskar människor och har under sin praktiktid glatt många. Myra har bland annat praktiserat inom demensvården men också haft en specialpraktik som ställt extra höga krav på förmåga till närvaro, känslighet och anpassad aktivitet. Myra har  genomgått sin utbildning via Svenska terapihundsinstitutet (www.svthi.se) och blivit examinerad, maj 2014.


Det är sååå roligt
Koncentration
  • MH-beskrivning hösten 2012: Känt mentalt status, med 1:a på skott.
  • Ögonlyst med resultat u.a. 2013-04-15
  • Utställning (valpklass) omdöme: Mkt tilltalande tikvalp. Vackert välformat huvud med rätta detaljer. Vacker hals o överlinje. Mkt välvinklad och mkt välutvecklad kropp för åldern. Fina breda lår. Rör sig bra fram o bak o mycket väl från sidan. Utm färger. Päls under utveckling men bra för åldern. Trevligt temperament.
  • Licensierad besöks- och terapihund.

MH - hösten 2012

Copyright HilleZ Hundar 2013 © All Rights Reserved