SEVEN

S e v e n

utbildad terapihund

Älskar att sträcka ut


Juni 2011 startade vi vår 130 mil långa resa, för att åka och hämta Seven, som fram tills dess bott hos Carina och Stefan Andersson, Blue Wings kennel i Arvidsjaur. Med i bilen fanns också Kenzo och Kazper, som nu skulle få en ny hundkompis. Under en längre tid hade jag "spanat"... efter en kinesisk nakenhund, och så kom tillfället och Carina lät mig bli ny ägare till Seven, då 16 månader gammal.


Tack Carina!


Seven är en härlig chinese crested dog. Han är mycket positiv, social och hänger med på allt, oavsett väder. Det får bli kläder efter väder :) Han är följsam och kan utan bekymmer följa med överallt. Han är en härlig flockkompis till dvärgschnauzrarna. Han är en riktig mysing, och jag är så glad för honom.

Koncentration

      Seven tycker det är kul att

      lära sig...


        ... och han är fantastisk med att använda sin

        nos. Han trär kulor, svingar ringar upp i lufte

     n m.m. Han har nog lika roligt som jag.


Efter utbildning är Seven nu licensierad terapihund.

Kan man prata om naturbarn när det gäller hundar? Inte vet jag, men om, så är Seven en "naturhund". Seven har under sin utbildning och sin grund- och specialpraktik visat prov på "hög mental kapacitet". Han har en hög känslighet och stor förmåga att avväga varje situation. Varje hand som vill klappa, varje knä som erbjuder en stund av ro och mys välkomnar Seven, men han utför även olika aktiviteter tillsammans med "någon" med hög stolthet och närvaro. Underbara Seven har genomgått terapihundsutbildning vid Svenska terapihundsinstitutet (www.svthi.se) och examinerades maj 2014.

stamtavla

Besöks- och terapihund

FULLIBUS TWIX

SE 20197/2010

chinese crested dog, hane - svart & vit


Fader:Keymountains Barry S55169/2007

Moder: Sun Dan Fashion For You S67798/2004


Uppfödare: Fullibus/Lisbeth Kallunki


Seven är inköpt från kennel Blue Wings/Carina Andersson

Född

2010-02-06

Flott


LITE FAKTA

  • Utställning (valpklass), omdöme: 4 mån hanvalp, prima modell, välformat maskulint huvud, välburna välplac öron, bra nosparti, prima underkäke, tillräckl hals, bra front, vacker överlinje, passande benstomme. Bra ben och tassar, tillräckliga vinklar bak, bär sin svans väl. Rör sig med fint steg från sidan, parallell fram och bak. Lovande päls. Trevligt temperament. (BIR)

Copyright HilleZ Hundar 2013 © All Rights Reserved