... vilket innebär att man plockar bort de döda täckhåren så att ny päls kan växa fram. Det nya håret är glansigt, har starkt pigment och är strävt. Det inebär också att dvärgschnauzern är en av de hundraser som inte "fäller". Om pälsen inte plockas får man med tiden en matt och ullig päls som lätt tovar sig.
Gör "tiden på trimbordet" till något som hunden lär sig att uppskatta och tycka om.
Trimning bör göras 5 ggr/år på den hund som inte visas i utställningsringen. Utsträllningshunden trimmas (plockas) regelbundet, cirka varannan vecka till en gång i månaden. Det gör man för att alltid ha ny päls på utväxt, så kallad "rullande päls". Hur fort pälsen växer och hur mycket underull hunden har skiljer sig förstås från hund till hund.
Det är viktigt att redan den lilla valpen blir van vid att hanteras. Att alltid samma dag i veckan för då den borstas, kammas gör att du lättare skapar en rutin. Den ska då också få korna klippta, öron och ögon kollade. Rengöring av tänderna/tandborstning bör ske dagligen. När du sköter om din hund ta då för vana att att "känna igenom hela hunden" det gör att du snabbt upptäcker om något känns annorlunda än tidigare. Du får en hund som blir van att stå på trimbordet vilket inte minst veterinären brukar uppskatta när det är dags att göra besök där. Gör "tiden på trimbordet" till något som hunden lär sig att uppskatta och tycka om.
När din valp är runt 4 - 5 månader gammal är det dags för den första trimningen.
Uppfödare & Terapihundsförare
Elofstorp Skattegård 1
342 94 Alvesta
MOBIL
(+46) 731 - 57 55 82
Elofstorp Skattegård 1
342 94 Alvesta
MOBIL
(+46) 709-60 04 21
Copyright © Hillevi Andersson